В окупованому Криму політв'язня Балуха перестав відвідувати лікар

12:53, 10.06.2018
В окупованому Криму політв'язня Балуха перестав відвідувати лікар

Балух с початку голодування втратив 30 кг (Крим.Реалії)

В окупованому Сімферополі адміністрація слідчого ізолятора, де утримують незаконно засудженого українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив голодування, не веде відповідної документації щодо його голодування.


Про це кореспонденту "Крим.Реалії" розповіла керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.


Вона уточнила, сто Балух був знятий адміністрацією СІЗО з обліку після того, як погодився вживати їжу і став їсти кисіль, мед і сухарі.


"У якийсь момент адміністрація колонії дізналася про кисіль і вирішила зняти його з формального голодування. Є певний режим, коли адміністрація ставить людину на облік голодування, ось вони і зняли його з цього обліку, і вважають, що голодування він не веде", - сказала вона.


Скрипник уточнила, що політв'язень втратив 30 кг ваги, його перестав відвідувати лікар з медсанчастини при СІЗО, хоча зобов'язаний регулярно обстежувати ув'язнених, які оголосили голодування.


Балух тримав повне голодування перші двадцять днів, після чого кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав ув'язненого вживати мінімальний набір продуктів (вівсяний кисіль, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), щоб уникнути "небезпечних для життя процесів".


Раніше "УМ" писала, що Балух унаслідок голодування перебуває у стані виснаження