СБУ спіймала шпигуна "ДНР" (ВІДЕО)

11:18, 09.06.2018

Співробітники Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил затримали жителя Маріуполя, який у 2014 році приєднався до бойовиків "ДНР" і зі зброєю в руках виконував вказівки своїх ватажків.


Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.


Згодом він був направлений бойовиком з позивним "Італієць" на територію, підконтрольну Україні, для збору розвідувальної інформації.


"Оперативники військової контррозвідки певний час тримали шпигуна під наглядом, що унеможливило збір і передачу їм цінної інформації для своїх кураторів", - йдеться в повідомленні.


В межах відкритого СБУ кримінального провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) тривають слідчо-оперативні дії. Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.


"З огляду на те, що шпигун не встиг завдати шкоди інтересам України, розкаявся в своїх протиправних діях і співпрацює зі слідством, він може взяти участь у спеціальній програмі Служби безпеки України "Тебе чекають вдома", в межах якої здійснюються заходи зі звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі в незаконних збройних формуваннях т. н. "ДНР/ЛНР", - повідомляє штаб.