Власника «Гаврилівських курчат» затримали за скотомогильник під Києвом

13:07, 08.06.2018
Власника «Гаврилівських курчат» затримали за скотомогильник під Києвом

Євген Сігал був депутатом від Партії регіонів (фото: Экономика. Обозреватель)

Власника агрохолдингу "Гаврилівські курчата" затримали за організацію незаконного могильника птахів на Кихївщині.

Про затримання повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Викриті численні факти порушення одним з найбільших аграрних холдингів правил екологічної безпеки та санітарних норм", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до українського законодавства рештки забитої птиці повинні зберігатися на спеціальних майданчиках, облаштованих для запобігання їх потраплянню у ґрунт та водні об’єкти.

"З метою заощадження коштів на проведення вказаних заходів власники "курячого" бізнесу організували утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках, а також створення стихійних сміттєзвалищ, так званих могильників", - зазначають в ГПУ.



Про те, що за цією кримінальною справою затримали Євгена Сігала, повідомляють із посиланням на власні джерела видання "Українська правда" та "Інсайдер".

"Українська правда" відзначає, що окрім Євгена Сігала було затримано керівника стуктурного підрозділу, який закопав рештки обробки курей у землю.

За даними "Інсайдера" серед затриманих у цій справі дружина Євгена Сігала.

Євген Сігал - колишній народний депутат від Партії регіонів, зайшов до парламенту в 2012 році.

Разом з дружиною він є власником ТОВ "Агромарс" - однієї з найбільших сільськогосподарських компаній із власною франчайзинговою мережею ТМ "Гаврилівські курчата".

Останнім часом у селі Гаврилівка Київської області відбуваються акції протесту у зв'язку з порушенням екологічних норм даним підприємством.