Олександр Кольченко не витримав і припинив голодування

12:45, 07.06.2018
Олександр Кольченко не витримав і припинив голодування

Активист надеется, что Сенцов не будет на него сердиться. Фото Википедия

Засуджений в Росії український активіст Олександр Кольченко припинив голодування.
 
Про це повідомив його адвокат Андрій Лепехин на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши листа Кольченко.
 
"Змушений сказати, що я переоцінив свої сили - я виявився занадто слабким. Тому я вирішив припинити голодування. В іншому випадку я піддав би своє здоров'я невиправданому ризику", - написав засуджений активіст.
 
Невиправданим своє голодування активіст вважає за тієї причини, що не бачить зацікавленості країн Заходу в посиленні санцкій проти Росії.
 
"Дуже хочеться вірити, що я помилився в оцінці ситуації навколо Олега Сенцова. І сподіваюся, він на мене не буде сердитися за те, що я так швидко здався", - пише Кольченко.
 
За словами адвоката Кольченко, активіст дуже ослаб, став непритомніти.
 
"У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг", - розповів Лепехін.
 
За його словами, Олександра кілька разів намагалися примусити відмовитися від голодування члени місцевої Громадської спостережної комісії та представники уповноваженої з прав людини Челябінської області.
 
"Сама уповноважена Павлова в колонію до Олександра не виявила бажання приїхати, зате написала листа в адвокатську палату, намагаючись чинити тиск вже на адвоката, з метою домогтися від мене примусити Олександра відмовитися від голодування", - зазначив Андрій Лепехін.
 
За час голодовки Олександр втратив 10 кг ваги.
 
Адвокат ув'язненого підкреслив, що рішення про припинення голодування, незважаючи на тиск комісії, Кольченко прийняв самостійно.
 
Нагадаємо, 31 травня активіст Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.