Біля Донецької фільтрувальної станції посилилися бої: робітники провели ніч в бомбосховищі

09:40, 05.06.2018
Біля Донецької фільтрувальної станції посилилися бої: робітники провели ніч в бомбосховищі

Обстріл біля Донецької фільтрувальної станції тривав декілька годин

Поблизу Донецької фільтрувальної станції та її сховищ хлору відбувся декількагодинний бій із використанням зброї різного калібру.

Про посилення обстрілів поряд із одним із найважливіших об’єктів інфраструктури Донеччини повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

"На даний момент в районі Донецької фільтрувальної станції триває потужний бій, судячи з вибухів, є потрапляння в приміщення, персонал переховується у бомбосховищі", - повідомила прес-служба МінТОТ близько 22 години 4 червня.

В прес-центрі Операції об’єднаних сил зазначили, що бій почався близько 21:00 4 червня.

"Обслуговуючий персонал був вимушений ховатися у бомбосховищі та залишився чергувати на об’єкті другу добу поспіль. Інформація про пошкодження ДФС уточнюється", - додають військові.

Як повідомляла "УМ", очільник МінТОТ Вадим Черниш розповів про головні загрози для екології Донбасу. Одна із них - руйнування на Донецькій фільтрувальній станції.

"В регіоні 20 фільтрувальних станцій де зберігається хлор. Поблизу них стріляти не можна впринципі. Проте, бойовики обстрілюють їх навмисне, що загрожує місцевому населенню та екології. Зона ураження в разі витоку - до 30 км, в небезпеці до 90 тис. людей", - повідомив за декілька годин до обстрілів Вадим Черниш.