У Донецьку земля провалюється на 20-25 сантиметрів

15:48, 04.06.2018
У Донецьку земля провалюється на 20-25 сантиметрів

Окупований Донецьк іде під землю через занедбані шахти

На території окупованого Донецька на супутникових знімках зафіксовано просідання ґрунту на 20-25 сантиметрів.

Про це повідомив міністр з питань тимсасово окупованих територій Вадим Черниш, зазначає Укрінформ.

"Територія Донецька: тут ми фіксуємо просідання грунтів на 20 -25 см - ми це бачимо шляхом супутникового моніторингу. І це означає, що фактично провалюється поверхня міста Донецьк", - заявив він під час презентації звіту "Екологічна ситуація на території Донецької та Луганської областей".

Просідання грунтів пов'язано з тим, що окупаційна адміністрація занедбала місцеві шахти та ігнорує необхідність відкачувати воду із зупинених копалень.

Через це Донецьк знаходиться на порозі техногенної катастрофи.

"На нашу думку це може загрожувати житловим кварталам і соціальній інфраструктурі загалом, мова йде не тільки про промислову інфраструктуру", - відзначив міністр Вадим Черниш.

Він також зауважив, що у звіті йдеться про близько 200 об'єктів на Сході Україні, які несуть ризики для місцевого населення.

"Головні загрози: затоплення шахт, забруднення ґрунтів, пов’язане з використанням зброї, хімічне забруднення вод, пошкодження ємкостей під тиском через бойові дії, в яких зберігається рідкий хлор. Усе це загрожує виникненням надзвичайної ситуації транскордонного масштабу", - зазначають у прес-службі МінТОТ.