Павла Гриба позбавили можливості купити ліки та їжу в російській в’язниці

12:58, 04.06.2018
Павла Гриба позбавили можливості купити ліки та їжу в російській в’язниці

Українець Павло Гриб позбавлений навіть найелементарніших прав в’язня в російській в’язниці (фото: Ігор Гриб / Facebook)

 

Політв’язню Павлу Грибу необхідно постійно вживати життєво необхідні ліки, але він не може їх купити, бо держфінмоніторинг Росії заблокував його рахунок.

Про це повідомляє батько політв’язня Ігор Гриб.

Через заборону хлопець не може на рівні із іншими в’язнями купувати у тюремній крамниці СІЗО № 5 у Краснодаріїжу або необхідні побутові речі.

"Довго ми вимагали від адміністрації СІЗО дозволити Павлу купувати (за власні кошти) життєво необхідні ліки та продукти харчування. І ось новий "хід" російської сторони", - написав батько арештованого.

Ігор Гриб назвав такі дії Росії знущанням.

"Як витримає хворий організм, після 9,5 місяців утримання, відсутність ліків і звичайної чистої питної води (купується в СІЗО) – не відомо", - додав він.

Як повідомляла "УМ", Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі.

Згодом з’ясувалося, що російські спецслужби виманили хлопця до Білорусі, потім вивезли його на територію Росії та звинувачують у тероризмі: нібито український хлопець хотів вчинити вибух під час шкільної лінійки в Сочі.

Адвокат Гриба Андрій Сабінін після ознайомлення з матеріалами справи, повідомляв, що російський суд заочно виніс рішення про його затримання на два місяці ще 17 серпня, до моменту прибуття хлопця в Гомель.

Павло Гриб від народження має проблеми зі здоров’ям та змушений постійно приймати ліки, однак російські силовики забороняють йому проводити підтримувальну терапію та ігнорую заяви про погіршення стану здоров’я хлопця. Міжнародних лікарів до арештанта не допускають.

28 квітня Жовтневий райсуд Краснодара в Росії продовжив 19-річному українському політв'язню Павлу Грибу термін утримання в СІЗО ще на два місяці — до 4 липня.

Павло Гриб - один із політв’язнів, звільнення якого вимагає Олег Сенцов. Український режисер голодує вже 21 день із вимогою звільнення 64 українських політв’язнів Кремля.