В Південному поблизу Горлівки військові заборонили їздити приватними автівками

09:52, 02.06.2018
В Південному поблизу Горлівки військові заборонили їздити приватними автівками

Зруйновані в результаті війни будинки неподалік Горлівки (фото: depo.ua)

У селищі Південне, район Чигарі поблизу Горлівки за рішенням Штабу об’єднаних сил заборонили їздити приватними автівками, бо вони стають легкою мішенню для російсько-терористичних військ.

Про перші обмеження на пересування мирних мешканців на лінії фронту повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

"Таке рішення Штабу об’єднаних сил пов’язане з тим, що всі місцеві дороги знаходяться в зоні прямого ураження зі стрілецької зброї з боку незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації РФ, які в разі фіксації переміщень відкривають вогонь", - ідеться в повідомленні.

Донедавна у Чигарях ще залишалося сім автівок місцевих, але окупанти дві із них вже знищили за два дні.

В селищі незважаючи на близькість лінії зіткнення залишається близько 70 мирних мешканців, з них четверо дітей віком від 10 до 16 років.

Українські військові надають їм допомогу: допомагають вивезти речі або виїхати із небезпечної зони.

Для евакуації потрібно, щоб близько тижня в Південному тривав режим припинення вогню, але ворог постійно відкриває вогонь, наражаючи на небезпеку людей.

В МінТОТ наголошують, що жителям Південного нададуть тимчасове житло на території школи-інтернату в Торецьку, де є все необхідне для проживання.

Забезпечення тимчасовим житлом для місцевих мешканців нагальна потреба, адже російсько-терористичні війська здійснюються постійні прицільні обстріли домівок місцевих з метою їх підпалу, через що багато житлових будинків в селищі зруйновано до фундаментів.

Як повідомляла "УМ", зі зміною формату АТО на ООС військові отримали повноваження встановлювати "червоні зони", де пересування цивільного населення або повністю заборонене, або здійснюється лише за наявності спеціальних дозволів.

Нагадаємо, українським військовим вдалося закріпитися в Південному на околиці Горлівки у травні 2018 року.