У Шполі восьмикласник Сашко Кажукало врятував від утоплення 21-річну дівчину (відео)

19:00, 01.06.2018
У Шполі восьмикласник Сашко Кажукало врятував від утоплення 21-річну дівчину (відео)

Олександр та Ірина: він - її рятувальник (фото: ДСНС)

У черкаському місті Шпола восьмикласник місцевого ліцею Олександр Кажукало кинувся на допомогу незнайомій дівчині, котра топилася у ставку і благала її врятувати.

Це трапилося біля місцевої водойми «Червоний став», повідомляє прес-служба управління ДСНС в Черкаській області у п’ятницю.

Після школи Сашко з трьома друзями скупалися на ставку і пішли додому. Дорогою хлопці зустріли схвильовану жінку, яка перелякано повідомила: «Там дівчина тоне!».

Підлітки, не гаючи часу, одразу побігли туди. Дівчини на плесі ставка не було видко. Помітили її лише коли вона, з останніх сил, випірнула на поверхню води десь приблизно за 15-20 метрів від берега.

Сашко каже, що в ту мить він ні про що не думав, бігом роздягнувся, кинув портфель, телефон і кинувся у воду. Підплив до шокованої дівчини ззаду, взяв її за шию, аби вона не потягнула його самого на дно, а тоді поплив до берега, де біля його вже чекали друзі.

На суші хлопці заспокоїли перелякану дівчину, яка під час події отримала сильний психологічний стрес.

«Врятовану дівчину звати Ірина Таран, їй 21 рік», – говорить «Україні молодій» речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Друзі Сашка хвалять його і кажуть, що не кожна людина здатна у такі хвилини миттєво прийняти рішення і здійснити такий героїчний вчинок.

Сама Ірина пригадує, що запливла на глибину і почала захлинатися водою. Кликала на допомогу, але ніхто її не чув.

«Саша тільки один мене врятував», – усміхається тепер, після пережитого жахіття, сама Ірина Таран.

За порятунок дівчини Олександра Кажукала управлінням ДСНС в Черкаській області висунуто на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».