Турчинов попередив про можливий наступ ворога на Донбасі

16:44, 25.05.2018
Турчинов попередив про можливий наступ ворога на Донбасі

Олександр Турчинов і Сергій Наєв на позиціях ЗСУ поблизу Горлівки. (Фото РНБО)

Розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ поблизу кордону з Україною, що може свідчити про підготовку до масштабних провокацій та наступальних дій на Донбасі.

 

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов під час наради з військовим керівництвом та керівниками силових структур у зоні проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє прес-служба РНБО у п’ятницю.

 

"Турчинов повідомив, що українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону, що свідчить "про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть розпочатися в будь-який час", - йдеться у повідомленні.

 

Водночас секретар РНБО наголосив, що "українські військові готові до рішучої протидії будь-яким провокаціям з боку російсько-окупаційних військ".

 

За словами Турчинова, протягом тижня сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій Збройних сил України, а й населених пунктів.

 

"Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню", - секретар РНБО.

 

І наголосив, що обстріли української території велися на глибину до 30 кілометрів, внаслідок чого були знищені цивільна інфраструктура, є загиблі не лише серед військових, а й серед мирного населення.

 

Турчинов побував на позиціях 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького в районі Горлівки, де останнім часом зафіксовано найбільшу щільність обстрілів та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ.

 

Перебуваючи в епіцентрі бойових дій в районі селища Зайцеве, а також селища Південне, яке було взято під контроль українськими військовими, Турчинов наголосив, що попри постійні провокації з боку російсько-окупаційних військ "наші бійці не лише гідно втримали оборону, а й значно покращили свої позиції з метою мінімізації втрат серед особового складу та цивільного населення".

 

Він відзначив, що після початку операції Об'єднаних сил значно поліпшилася координація військових із Нацгвардією, поліцією, СБУ та прикордонниками, загалом - поліпшилися ефективність та результативність застосування силового потенціалу для захисту України від агресії РФ на Сході.