Тилові позиції українських військових у селищі Стара Миколаївка обстріляли із 152-мм артилерії

15:30, 25.05.2018
Тилові позиції українських військових у селищі Стара Миколаївка обстріляли із 152-мм артилерії

Українські військові у відповідь на обстріли окупантів знищили їх артилерію (ілюстративне фото)

Тилові позиції українських військових у селищі Стара Миколаївка російсько-окупаціні війська обстріляли із 152-мм артилерії, знищивши склад із боєприпасами.

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

"Сьогодні, 25 травня, о 4:45 противник обстріляв південну околицю Старої Миколаївки (колишньої Правдіївки), випустивши 17 снарядів 152-мм калібру. Один із снарядів влучив на територію військового об’єкта, де зберігалась невелика частина боєприпасів", - ідеться у повідомленні.

Відповідь від українських військових не забарилася:

"Адекватна відповідь Об’єднаних сил (яка не проводилась проти мирних мешканців Горлівки, на що розраховував ворог) дозволила знищити 2 гаубиці та артилерійський склад 3 ОМСБр", - продовжують військові.

Вони зазначають, що ворог вів вогонь з житлових кварталів Комсомольского району міста Горлівки.

"В результаті ворожого обстрілу жертв серед цивільного населення не має", - інформують в повідомленні ООС.

Селище Стара Миколаївка Костянтинівського району Доенцької області, яка потрапила під вогонь окупантів, знаходиться приблизно за 20 кілометрів на північ від Авдіївки, на південних околицях якої проходить лінія фронту, та за 20 кілометрів від окупованої Горлівки, на околицях якої закріпилися українські військові.

Як повідомляє Донецька ОДА, було близько 10-12 «прильотів» мін – ймовірно, що корегували вогонь з повітря, цілячи у склад боєприпасів. Згодом на пропагндистськиї інтернет-ресурсах терористів з’явилося відео із безпілотника, з якого, ймовірно, коригували вогонь ворожої артилерії.



"У селищі проживає 700 людей. СІМІКи, представники ДСНС, поліції та ДонОДА обійшли усі подвір’я, з’ясували, кому потрібна евакуація. Усе необхідне для цього є. Поки що вивезли 20 людей, серед них 11 дітей. За інформацією департаменту цивільного захисту облдержадміністрації, ситуація у селищі контрольована, інтенсивність вибухів значно зменшилася, постраждалих серед цивільних немає", - зазначають в Донецькій ОДА.

У селищі поступово перевірили усі мережі життєзабезпечення та ввімкнули електропостачання.