Інформація про звільнення морських піхотинців за відмову змінити чорні берети виявилася фейком

10:51, 25.05.2018
Інформація про звільнення морських піхотинців за відмову змінити чорні берети виявилася фейком

Морські піхотинці заявили, що відмовляються змінювати берети через те, що хотіли звернути увагу на проблеми в армії та зберегти традиції підрозділу (фото: Анатолій Вовненко / Facebook)

Слова керівника прес-центру ВМС України Олега Чалика про те, що більшість морських піхотинців, які відмовилися змінювати чорні берети на урочистостях 23 травня, у ЗМІ та соцмережах отримали неправильне трактування: нікого із військовослужбовців бригади не звільнили після скандалу.

Нагадаємо, під час церемонії заміни чорних беретв на берети відтінку нової хвилі, близько 40 учасників відмовилися одягати головний убір нового зразка.

Після цього у коментарі виданню "Укрінформ", Олег Чалик повідомив, що більшість бійців одягнула нові берети, водночас "дехто із морських піхотинців відмовився змінити берети".

"Серед них більшість вже звільнені в запас. Це їх особиста позиція", - наводила слова керівника прес-служби ВМС інформагенція.

Після цього у соцмережах, на форумах, а подекуди і в ЗМІ почала з’являтися інформація, що нібито військовим, які відмовилися виконувати наказ, влаштували "репресії" - вигнали з армії.

"Україна молода" звернулася за коментарями до прес-служби бригади "морпіхів" стосовно правдивості даних про масове звільнення військовослужбовців.

Виявилося, що у старій формі однострою на церемонію з’явилися 42 бійця.

Із них 20 є діючими військовослужбовцями, 22 - демобілізовані до початку скандалу.

Нікого із діючих військовослужбовців не було звільнено.

"Нікого нe звільняють і звільняти нe будуть! Тому зраду, котру розганяють з приводу "ніби іх звільняють" - ФEЙК!", - запевнили "УМ".

Як повідомляла "УМ", 23 травня відбулася церемонія урочистої заміни чорних беретів морських піхотинців на берети кольору морської хвилі за участі Президента України Петра Порошенка. У листопаді 2017 року урочисто замінили голубі берети на головні убори кольору марун для десантно-штурмових військ.