У Росії порушили кримінальні справи проти українських рибалок, захоплених в Азовському морі

13:35, 24.05.2018
У Росії порушили кримінальні справи проти українських рибалок, захоплених в Азовському морі

Рибалки в Азовському морі (ілюстративне фото)

Проти двох українських рибалок із Бердянська, яких російські силовики схопили в Азовському морі 10 травня, порушили кримінальні справи за браконьєрство.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю.

"Стосовно громадян України, яких затримали 10 травня за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів в акваторії Азовського моря, порушено кримінальні справи", - йдеться в повідомленні.

Проти українських рибалок порушили кримінальні справи за статтями 258.1 "Незаконне видобування водних біологічних ресурсів", що передбачає до 2 років позбавлення волі, та ст. 256  "Незаконні видобуток і оборот особливо цінних диких тварин і водних біологічних ресурсів, що належать до видів, занесених до Червоної книги РФ і (або) таких, що охороняються міжнародними договорами РФ, вчинені організованою групою", що передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Рибалок заарештували та вивезли і ізолятор тимчасового тримання в Краснодарі.

Нагадаємо, 10 травня у ДСНС повідомили про зникнення двох рибалок з Бердянська в акваторії Азовського моря. Згодом стало відомо, що їх затримали російські силовики та вивезли в російське місто Єйськ.

Українських рибалок схопили після того, як в Україні затримали громадян Росії, членів екіпажу та капітана судна "Норд", яке заходило в порти Криму, доступ до яких заборонено після окупації Криму. Двом членам екіпажу "Норду" вдалося втекти до Білорусі. Капітан "Норду" вийшов під заставу.