Молдова спростила авіа- та автосполучення з Україною

21:45, 23.05.2018

Уряд Республіки Молдова прийняв дві постанови про лібералізацію автотранспортного та авіасполучення з Україною.

 

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови в середу.

 

«Автотранспортники з Республіки Молдова, що здійснюють міжнародні перевезення, більше не платитимуть мита за транзит через територію України. На підставі ухвалених документів автотранспортне сполучення(для автомобілів, які відповідають нормам EURO III і вище), у тому числі і транзитне, здійснюватиметься у вільному режимі без отримання відповідних авторизацій на міжнародні перевезення. Раніше вартість авторизації складала від 8-ми до 12-ти євро за рейс», - говориться в повідомленні.

 

Згідно із статистичними даними близько 80% транзитних автотранспортних перевезень Молдова здійснює через територію України.

 

Підкреслюється також, що молдавсько-українська співпраця розвиватиметься і поглиблюватиметься і у сфері авіаційного сполучення, а тарифи на авіаційні послуги встановлюватимуться на принципах лояльної конкуренції. Буде збільшено також кількість компаній, що займаються авіаційними пасажирськими перевезеннями між двома країнами.

 

Угоди про лібералізацію автотранспортного і авіаційного сполучення між Україною і Молдовою були підписані 12 квітня цього року в Києві у присутності прем'єр-міністрів Молдови та України Павла Філіпа і Володимира Гройсмана.