У харківській школі десятки дітей отруїлися невстановленою речовиною

16:02, 22.05.2018
У харківській школі десятки дітей отруїлися невстановленою речовиною

Евакуація дітей із школи Харкова через отруйну речовину (фото: Олег Головко / Facebook)

У Харківській гімназії під час уроків отруїлися невстановленою речовиною понад 30 дітей.

У Харківській ОДА повідомляють, що за лікарською допомогою звернулися 30 школярів. половину із них госпіталізували.

"На даний момент за медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Стан госпіталізованих - середньої тяжкості. Серед симптомів – слабкість та утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. Діти забезпечені всіма необхідними медикаментами", - повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

За її інформацією, на даний момент у школі чергують 4 машини екстреної допомоги, також на місце прибули медпрацівники міської поліклініки №12, які проводять профілактичний огляд учнів.

Згодом у поліції навели уточнені дані про кількість постраждалих дітей - вона зросла до 37 осіб, 26 із яких госпіталізували.

Очільниця міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун повідомляє про ще більшу кількість постраждалих.
 



Правоохоронці з’ясували, що в приміщенні школи невстановлені особи розпилили невідому речовину. Керівництво школи провело термінову евакуацію дітей.

Слідчі відкрили за даним фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.296 ККУ (хуліганство). Поліція встановлює обставини події.

Нагадаємо, у Черкасах через отруєнням невстановленою речовиною постраждало 107 учнів та 4 працівників школи, причини отруєння, які довели дітей до реанімації, так і не назвали. Напередодні, 21 травня, діти отруїлися у школі в Миколаєві.