Розхвалена Путіном ядерна ракета «із непередбачуваною траєкторією» провалилася на випробуваннях

13:35, 22.05.2018
Розхвалена Путіном ядерна ракета «із непередбачуваною траєкторією» провалилася на випробуваннях

Випробування нової ракети в Росії завершилося провалом

Розвідка США отримала дані про невдалі результати випробування нової російської ракети, яка може нести ядерний боєзаряд, якою хвалився Володимир Путін під час послання до Федеральних зборів РФ.

Про це повідомляє CNBC.

Розвідка прийшла до висновку, що найдовший випробувальний політ тривав всього більше двох хвилин, а ракета пролетіла 22 милі, перш ніж втратити контроль і розбитися. Найкоротший тест тривав чотири секунди, коли ракета пролетіла п'ять миль.

Зброя, яка знаходиться в розробці з початку 2000-х років, як вважають, використовує бензиновий двигун для зльоту, а потім перемикається на ядерний двигун для польоту.

Експерти прийшли до висновку, що випробування не вдалися, бо ядерний двигун крилатої ракети не запустився і зброя не змогла досягти здатності необмеженого польоту, яким хвалився Путін.

Випробування проводили за наказом високопоставлених осіб Росії, незважаючи на заперечення інженерів. Фахівці говорили про те, що системи ракети знаходяться на початковому етапі готовності.

Водночас інша російська ракета з ядерною боєголовкою пройшла два успішних випробування і буде готова для озброєння армії до 2020 року.

Американські журналісти відзначають, що на даний час у США немає захисту від цієї зброї.