Селище Південне поблизу Горлівки змогли втримати під контролем українські військові

10:09, 22.05.2018
Селище Південне поблизу Горлівки змогли втримати під контролем українські військові

Терористи минулої доби обстріляли реабілітаційний центр у Торецьку, де перебували 28 дітей (ілюстративне фото)

Селище Південне поблизу Горлівки змогли втримати під контролем українські військові незважаючи на спроби ворога вчинити контрнаступ на населений пункт.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

"Упродовж вчорашньої доби, противник активними наступальними діями намагався витіснити наших воїнів зі звільненого Південного, який атакував з трьох напрямків. При цьому сіяв паніку серед мирних жителів Горлівки та вів вогонь безпосередньо по м. Торецьк", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог відкривав вогонь по всій лінії фронту, провокуючи українських військових на адекватну відповідь. Всього протягом доби зафіксовано 53 факти порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, з них 30 разів застосовували 122-мм артилерію, 120 та 82-мм міномети.

"На Луганському напрямку ворог активізувався в районі населеного пункту Троїцьке. На Донецькому напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Зайцеве, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Залізне, Південне, Новгородське, Авдіївка, Мар’їнка, Новогнатівка. Не припиняються бойові дії на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Чермалик, Водяне та Широкине", - зазначають військові.

Протягом доби 21 травня було знищено 15 бойовиків російсько-терористичних військ, ще 13 поранені. Українські військові також понесли втрати: В’ячеслав Куцмай і Андрій Маслов загинули в бою під Горлівкою, ще 9 українських військових отримали поранення.

Поблизу Авдіївки та Мар’їнки активізувалися ворожі снайпери. Один із них смертельно поранив мирного мешканця Мар’їнки, цю подію кваліфікували як теракт. Після того, як українські військові розпочали контрснайперські заходи, ворожі стрілки припинили тероризувати місцевих.

Як повідомляла "УМ", 21 травня українські військові взяли в полон трьох російських найманців.