Між окупованими Луганськом та Хрустальним обвалився міст на залізничне полотно (фото)

15:39, 21.05.2018

Між окупованими містами Луганськ та Хрустальний (колишній Красний Луч) поблизу селища Іванвіка був зруйнований міст, перекриття якого обвалилися на залізничне полотно.

Про це повідомляють у соцмережах.

Наразі про причини обвалу моста не повідомляється. Користувачі соцмереж висувають різні версії: згідно найпопулярнішої із них - це була "диверсія", яку виконали  українські "партизани" або спецслужби.

Однак з’являються повідомлення, що міст міг впасти після того, як по ньому проїхала вантажівка, бо він нібито перебував в аварійному стані, а на фото не помітно слідів пошкодження опор.



Джерело Громадського радіо на непідконтрольній території підтвердило інформацію про обвал мосту в результаті вибуху, зазначивши також, що про повну ізоляцію міста говорити не варто, є ґрунтова дорога в об’їзд.

"Сьогодні хліб з Луганську завезли. Але ця ґрунтова дорога в дуже поганому стані", - розповіли місцеві.

Втім, через підрив мосту жителі Луганська не можуть напряму потрапити до Донецька. Вони спочатку мають доїхати до Хрустального, а звідти - до Донецька.

У соцмережах зазначають, що після обвалу мосту тимчасово залізничне сполучення із Луганськом відбуватиметься тільки через Дебальцеве, яке знаходиться поблизу лінії фронту.



Водночас, за непідтвердженими даними, бойові дії поблизу Горлівки посилилися. Про це пишуть у соцмережах і проукраїнські пабліки, і окупаційні ЗМІ, водночас українські військові наразі таку інформацію не підтверджують.









Також у сепаратистських ЗМІ повідомляється, що українські військові із 46-го батальйону "Донбас-Україна" захопили в полон трьох терористів саме поблизу Горлівки.