Стан здоров'я українського політв'язня Коломійця погіршився після виходу із ШІЗО

08:45, 21.05.2018
Стан здоров'я українського політв'язня Коломійця погіршився після виходу із ШІЗО

Андрій Коломієць під час суду в Криму (Радіо свобода)

Дружина Андрія Коломійця повідомляє про різке погіршення стану здоров’я кремлівського політв’язня після виходу із штрафного ізолятора у в’язниці.

Про це інформує Кримська правозахисна група.

"Стан здоров'я Андрія погіршився. Незважаючи на молодий вік, він страждає на декілька хронічних захворювань. Його мучить псоріаз, сильні головні болі, підвищений тиск", - цитують слова Галини Коломієць правозахисники.

"Андрій Коломієць 19 травня 2018 року вийшов з штрафного ізолятора російської колонії, де був 15 діб. Коломійця вже вчетверте саджали до штрафного ізолятора.

Кожного разу керівництво колонії знаходить формальні причини для покарання українця", - підкреслили у Кримській правозахисній групі.

Нагадаємо, євромайданівець Андрій Коломієць засуджений окупаційним "судом" у Криму за зберігання наркотиків та нападу на двох кримських "беркутівців" на 10 років колонії суворого режиму.

Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає Андрія Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення.

Нагадаємо, в колінії суворого режиму за полярним колом із 14 травня тримає голодування Олег Сенцов, вимагаючи від Росії звільнення усіх українських політв’язнів із колоній у Росії.