На Івано-Франківщині сержант ЗСУ кинув гранату в натовп: дев'ять постраждалих

07:57, 21.05.2018
На Івано-Франківщині сержант ЗСУ кинув гранату в натовп: дев'ять постраждалих

Військовослужбовець ЗСУ привіз у відпустку гранату, яку кинув у натовп під час сварки (ілюстративне фото)

У селі Лісна Тарновиця Надвірнянського району 25-річний сержант ЗСУ, який перебував у відпустці, посварився із односельцями біля місцевої забігайлівки, спочатку пішов із місця сварки. але згодом повернувся із гранатою, яку кинув у натовп, у результаті чого постраждали 9 осіб.

"20.30, у селі Лісна Тарновиця Івано-Франківської обл., поблизу кафе сержант ЗСУ Ш.(перебуває у відпустці дома), під час конфлікту з місцевими жителями кинув у їх бік осколкову гранату - 9 осіб отримали осколкові поранення", - написав у Twitter міністр МВС Арсен Аваков.

"Командири, гранати не сувенір солдату в дорогу! ", - додав він.

У поліції Івано-Франківської області повідомили деякі деталі конфлікту.

"Уродженець Донеччини, перебуваючи у вказаному селі, поконфліктував із двома чоловіками, відвідувачами закладу. У подальшому, перебуваючи у нетверезому стані, маючи намір позбавити їх життя, приніс у кишені гранату "Ф1" та кинув її на землю поблизу входу до кафе "Павутина", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що одного із дев’яти постраждалих прооперували.

Заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив про те, що співробітники МВС затримали військового.

"Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 (п.1, 2) ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додають у поліції Івано-Франківщини.