Мера Добропілля Аксьонова спіймали на підробці документів для поїздки до Криму

16:41, 16.05.2018
Мера Добропілля Аксьонова спіймали на підробці документів для поїздки до Криму

Андрій Аксьонов - мер Добропілля

Міського голову Добропілля Андрія Аксьонова висунули звинувачення за підозрою у підробці документів.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

"Міському голові повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів), чч. 2,3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - зазначено у повідомленні.

Виявилося, що посадовець підробляв табеля обліку робочого часу, де зазначалося, що він працював у місті в той час, коли насправді їздив до Криму в особистих справах.

"Разом з тим, посадовець з метою приховання фактів відсутності на робочому місці у травні 2017 року надав до міської ради підроблений офіційний документ - листок непрацездатності", - повідомляють у прокуратурі.

При цьому посадовець ще й отримував заробітну плату за той період, коли їздив до окупованого Криму.

"На теперішній час міському голові повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів, вручені клопотання про обрання запобіжного заходу та клопотання про відсторонення від посади. Досудове розслідування триває", - інформують правоохоронці.

Андрія Аксьонова обрали міським головою Добропілляу 2015 році. До цього він був селищним головою Новодонецького і, за даними ЗМІ, підтримував терористів навесні 2014 року, а також брав участь в організації псевдореферендума 11 травня 2014 року в частині Донецької та Луганської областей.
 
Як повідомляла "УМ", нещодавно студентів Сумського педуніверситету відправили на практику до окупованого Криму. Тепер керівництво Міністерства освіти вимагає пояснень від ректора навчального закладу.