На похорони Стівена Гокінга запросили мандрівників у часі

15:15, 15.05.2018
На похорони Стівена Гокінга запросили мандрівників у часі

Стівен Гокінг насамоті під час вечірки для мандрівників у часі (JUDE EDGINTON/DISCOVERY COMMUNICATIONS)

Родина видатного науковця, який серед іншого досліджував подорожі у часі, вирішила розіграти тисячу запрошень на церемонію поховання праху Стівена Гокінга не лише серед фанатів, але і мандрівників у часі, адже зареєструватися на участь можуть люди до 2038 року народження.

Про це повідомляє ВВС.

Тисячу білетів для глядачів церемонії, яка відбудеться 15 червня у Вестмінстерському абатстві в Лондоні, розіграють серед людей, які мають попередньо зареєструватися для участі в жеребкуванні.

Під час реєстрації необхідно вказати свою дату народження. Система допускає участь у заході людей, які народилися до 31 грудня 2038 року, тобто й тих, хто ще не народився.

Фонд Гокінга встановив такі умови спеціально - в установі зазначають, що оскільки подорожі у часі теоретично не спростовані, то й виключати їхню можливість не можна.

Прах Стівен Гокінга мають поховати поміж могилами сера Ісаака Ньютона та Чарльза Дарвіна.

За першу добу реєстрації заявки на участь в церемонії пам'яті надіслали 12 тисяч людей з 50 країн. Жодної людини з майбутнього серед них немає. Втім, Фонд Гокінга вважає, що не варто виключати можливість подорожей у часі.

"Все можливо, доки не доведена зворотня істина. Ми точно знаємо одне - нам надіслали заявки на участь люди з усієї земної кулі", - зазначили у фонді.

Реєстрація на церемонію пам'яті завершується опівночі 15 травня.

У 2009 році Стівен Гокінг уже влаштовував вечірку для мандрівників у часі, однак на неї ніхто не прийшов. Науковець опублікував оголошення про час проведення вечірки уже після того, як вона завершилася. Тому Гокін вважав, що він експерементально довів, що подорожі в часі не відбуваються.

Нагадаємо, Стівен Гокінг помер у віці 76 років, його поховають у Вестмінстерському аббатстві поряд із видатними науковцями.