Суддю Окружного адмінсуду Києва спіймали на хабарі у $2 тисячі

15:05, 11.05.2018
Суддю Окружного адмінсуду Києва спіймали на хабарі у $2 тисячі

Суддя потрапила в поле зору правоохоронців за хабарництво (фото із сайту zrada.today:8080)

Суддю Окружного адміністративного суду Києва затримали під час отримання хабара у 2 тисячі доларів.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"Вказана особа вимагала в одного з учасників судового розгляду неправомірну вигоду за прийняття рішення на його користь у розмірі 10 000 доларів США та була затримана при отриманні першого "траншу" в сумі 2 000 доларів США", - ідеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що затримали суддю прокурори САП разом із оперативними працівниками Управління К Служби безпеки України.

"Наразі прокурорами САП вирішується питання про повідомлення судді про підозру та скерування до Вищої ради правосуддя подання про відсторонення від посади", - зазначено у повідомленні.

При цьому "Громадське" із посиланням на власні джерела інформує, що затримана на хабарництві - суддя Олена Власенкова.

За інформацією сайту "Bihus.info", Олена Власенкова є однією із суддів Окружного адміністративного суду м. Києва, якій у 2013 році було надано службове житло у м. Києві. За інформацією видання "Українська правда" та реєстру судових рішень, суддя подала позов щодо зобов’язання голови суду звернутися із вимогою виключити квартиру із числа службових і передати судді у постійне користування, який було задоволено, а відповідне рішення було виконане. Пізніше суддя приватизувала надану їй квартиру. У такий спосіб суддя унеможливила передачу вищевказаної квартири іншим державним службовцям, які потребуватимуть службового житла після звільнення Власенкової з посади судді та фактично використала своє службове становище в особистих цілях.