В Ірані спалили прапор США обурені депутати

15:50, 09.05.2018
В Ірані спалили прапор США обурені депутати

Депутати парламенту Ірану палять паперовий прапор США.

Іранські парламентарії спалили американський прапор у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа вийти з ядерної угоди з Іраном.

 

Про це повідомляє агентство АР в середу.

 

"Законодавці спалили паперовий прапор США у парламенті, вигукуючи "Смерть Америці!", - йдеться у повідомленні.

 

Попри те, що іранські чиновники, включаючи спікера парламенту, заявляли про сподівання, що Європа буде працювати з ними для збереження угоди, багато депутатів налаштовані песимістично.

 

Раніше президент Ірану Хасан Рухані заявив, що країна буде спочатку вести переговори з підписантами ядерної угоди, а потім оголосить своє рішення щодо виходу США з угоди.

 

Рухані назвав рішення Трампа "актом психологічної війни проти Ірану". Він також заявив, що Іран може відновити "без обмеження" збагачення урану у відповідь на оголошення Трампом про вихід з угоди.

 

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд також заявила, що Канада розчарована рішенням президента США Дональда Трампа вийти із Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA), особливо зважаючи на те, що згідно з даними МАГАТЕ, Іран продовжує виконувати свої зобов'язання відповідно до цієї угоди.