Мама Героя України Михайла Жизневського померла у Гомелі

16:02, 04.05.2018
Мама Героя України Михайла Жизневського померла у Гомелі

Ніна Жизневська померла на 61-му році життя.

Ніна Жизневська, мати Героя Небесної Сотні і Героя України, одного з перших загиблих активістів Революції гідності 2014 року Михайла Жизневського, померла у шпиталі Гомеля.

 

Про це повідомила її дочка Наталя, передає Радіо Свобода у п’ятницю.

 

Ніна Жизневська померла на 61-му році життя в Гомельському шпиталі інвалідів, куди її доставила швидка допомога. Вона прожила менше ніж місяць після смерті її чоловіка Михайла, який помер 8 квітня цього року на 73-му році життя.

 

Зазначимо, 22 січня 2014 року у центрі Києва, на вулиці Грушевського, від вогнепальних поранень загинули Михайло Жизневський, Сергій Нігоян та Роман Сеник. Це були перші загиблі активісти Революції Гідності.

 

У лютому 2016 року Кабмін призначив довічну стипендію батькам загиблого Героя Небесної Сотні Михайла Жизневського.

 

13 червня 2017 року Президент України Петро Порошенко присвоїв посмертно звання “Герой України” Михайлу Жизневському.

 

Тоді Порошенко повідомив батькам, що ініціював зміни до законодавства, які були підтримані Верховною Радою і які дозволили вперше в історії України присвоїти звання Героя України іноземцю.

 

Ніна Жизневська розповідала журналістам, як їй важко жити в Гомелі після смерті сина: їй відмовляли у лікуванні, сестру загиблого відрахували з університету, а щоб зробити пам'ятник на могилі Михайла, батькам довелося позичати гроші. У неї був діабет і хворі ноги, а на 39-й день після смерті сина стався ще й інфаркт.