Антоніо Таяні пропонує створити єдину армію ЄС

10:43, 04.05.2018
Антоніо Таяні пропонує створити єдину армію ЄС

Антоніо Таяні виступає за єдину оборонну стратегію ЄС.

Голова Європарламенту Антоніо Таяні вважає за необхідне створити єдину армію Євросоюзу.

 

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Spiegel Online.

 

Євросоюзу в довгостроковій перспективі потрібна єдина армія, це дозволить ЄС заощадити і стати активніше на міжнародній арені, переконаний глава Європарламенту.

 

"Європі в довгостроковій перспективі потрібна власна армія", - підкреслив Таяні. І додав, що єдиної зовнішньої політики не може бути без єдиної оборонної стратегії.

 

За словами голови Європарламенту, зараз в ЄС є 28 армій, які "роблять більш-менш одне й те саме".

 

При цьому посилення співпраці в цій сфері дозволить значно заощадити і бути "активніше і сильніше на міжнародній арені", переконаний глава Європарламенту.

 

Зауважимо, Євросоюз оголосив про плани виділити близько 20 млрд. євро на оборону в рамках нового довгострокового бюджету на 2021-2027 роки.

 

З них 13 млрд євро - перейде в Європейський фонд оборони, створений в червні минулого року. Фонд отримає 4,1 мільярда євро на дослідження в області оборони, зосереджуючи увагу на виникаючі загрози і майбутні загрози безпеки - наприклад, дослідження з робототехніки і створення безпілотників.

 

Ще 8,9 млрд євро допоможуть країнам-членам ЄС співпрацювати у виробництві великої військової техніки, такої як танки і вертольоти.

 

Тільки три члена ЄС відмовилися підписати угоду про співпрацю в області оборони - Данія і Мальта, а також Великобританія, яка вийде з ЄС наступного року.