Кім Чен Ин пообіцяв закрити ядерний полігон у травні

13:47, 29.04.2018
Кім Чен Ин пообіцяв закрити ядерний полігон у травні

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пообіцяв президенту Південної Кореї Мун Чже Ину, що закриє ядерний полігон Пунгері в травні. На закриття запросять експертів зі США.
 
Американський президент Дональд Трамп, в свою чергу, заявив, що "дуже важлива зустріч" з лідером КНДР відбудеться "у найближчі три-чотири тижні".
 
"Кім сказав під час саміту, що він виконає (умову, - ред.) про закриття полігону в травні", - повідомив журналістам представник південнокорейського президента Юн Ен Чхан.
 
За його словами, експерти в галузі безпеки з США і Південної Кореї, а також журналісти зможуть спостерігати за закриттям полігону Пунгері і переконатися в прозорості.
 
"Дехто каже, що ми припиняємо роботу об'єктів, які не функціонують, - процитував Кім Чен Ина представник Мун Чже Іна, - але вони знаходяться в хорошому стані".
 
Зі сказаного випливає, що північнокорейський вождь більше не вважає за необхідне розвивати ядерну програму і зазнавати труднощів через санкції, якщо влада США "обіцяють припинити війну і не нападати". Він також повідомив, що в рамках зближення з сусідньою державою КНДР змінить часовий пояс - зараз час в Пхеньяні на півгодини відстає від Сеула.