З Шарм-ель-Шейха не можуть вилетіти 200 українських туристів

11:54, 28.04.2018
З Шарм-ель-Шейха не можуть вилетіти 200 українських туристів

Українські туристи в аеропорту Шарм-ель-Шейха.

Понад 200 українських туристів не змогли вилетіти з єгипетського курорта Шарм-ель-Шейх та очікують на відправлення до Львова вже добу.

 

Про це повідомив журналістам начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у суботу.

 

За його словами, літак з України має забрати туристів вдень 28 квітня.

 

"За інформацією туроператора та українського консула, громадяни України, які не змогли повернутися до Львова вчора, наразі перебувають в одному з готелів міста. Частина з них залишалася в аеропорту", - зазначив дипломат.

 

Пан Кирилич нагадав, що з урахуванням вимог адміністрації аеропорту та надзвичайного стану у країні, особи можуть перебувати у приміщенні аеропортів не більше 2 годин.

 

"Тому частині людей, які лишалися в аеропорту, довелося відбути до готелю і там очікувати на своє повернення в Україну. Туроператор забезпечує усі потреби, які виникають у таких ситуаціях, за власний кошт", - запевнив він.

 

За словами Кирилича, прибуття літака з України, який забере туристів, очікується після обіду.

 

Він додав, що аеропорт Львова не мав можливості прийняти літак, замовлений туркомпанією у авіакомпанії EGYPTAIR, тому довелося замовляти літак з України.

 

Додамо, що жодних заяв стосовно ситуації, що склалася на сторінці туроператора досі не опубліковано.

 

Зазначимо, що раніше стало відомо, що понад 200 українських туристів не можуть вилетіти з Шарм-ель-Шейха. Згідно з їх повідомлень у соцмережах, ніяких пояснень про те, що відбувається, не було.