У Вірменії поновилися багатотисячні мітинги: вимагають дочасних виборів у парламент

14:50, 25.04.2018
У Вірменії поновилися багатотисячні мітинги: вимагають дочасних виборів у парламент

Протести в Єревані тривають із 13 квітня (фото із соцмереж)

У столиці Вірменії єревані поновилися багатотисячні акції протесту, на яких вимагають дочасних виборів до парламенту та усунення від влади правлячої Республіканської партії.

Демонстранти зібралися на площі Республіки, далі рушили ходою центральними вулицями столиці Вірменії, а також заблокували дорогу до аеропорту Звартноц.

Протестувальники наголошують, що відставка Сержа Саргсяна - не повне виконання вимог, необхідно також проведення дочасних виборів у парламент та усунення від влади правлячої партії екс-президента.

Як повідомляє "Радио Азатутюн", опозиційний лідер Ніколо Пашинян  оголосив про продовження акцій протесту до виконання вимог "оксамитової революції". Він мав зусрітися із тимчасово виконуючи обов’язки голови уряду Вірменії Кареном Карапетяном, але переговори з неоголошених причин не відбулися.

Сторони висувають взаємні звинувачення: Карен Карапетян заявив, що Ніколо Пашинян "висунув нові вимоги", натомість Пашинян оголосив, що правляча Республіканська партія використовує відставку Сержа Саргсяна для збереження влади.

Нагадаємо, Серж Саргсян, якого 17 квітня обрали прем’єр-міністром, подав у відставку 23 квітня після десятиденних акцій протесту в Єревані та інших містах Вірменії.