На Донбасі бойовики гатили з мінометів і кулеметів 30 разів

09:42, 23.04.2018

Бойовики 30 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі протягом минулої неділі.  Постраждалих немає.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook  в понеділок вранці.

 

"На Луганському напрямку із заборонених 120 мм мінометів агресор вів вогонь по наших укріпленнях поблизу Новгородського та Луганського", – йдеться у звіті.

 

Під Новогородським, Новоселівкою і Троїцьким бойовики застосували 82 мм міномети, гранатомети різних систем – в районі Троїцького, Луганського та Новоселівки.

 

Великокаліберні кулемети – по оборонцях Луганського і Троїцького, озброєння БМП та стрілецьку зброю – по українських позиціях під Новгородським.

 

"На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї агресор вів вогонь по наших укріпленнях поблизу Талаківки", – підкреслили у штабі.

 

Також гранатомети різних систем та стрілецьку зброю бойовики застосували по оборонцях Авдіївки, Шахти "Бутівка", Мар’їнки та Водяного, великокаліберні кулемети – під Павлополем, Гнутовим, Красногорівкою та Широкиним,  стрілецьку зброю – неподалік Кам’янки.

 

По позиціях ЗСУ в районі Павлополя та Новотроїцького вівся снайперський вогонь.

 

Крім цього, у штабі АТО спростовують звинувачення ЗСУ в обстрілі цивільного населення.

 

"Штаб заявляє, що подібні повідомлення окупаційних ЗМІ є черговою провокацією, інсценованою ватажками російсько-окупаційних військ.

 

Як і раніше, сили АТО продовжують дотримуватись Мінських домовленостей та режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін", – йдеться у повідомленні.