У російській Башкирії учень напав з ножем на однолітків і підпалив школу

11:15, 18.04.2018
У російській Башкирії учень напав з ножем на однолітків і підпалив школу

У російській Башкирії 17-річний школяр Артем Тагіров напав з ножем на однокласницю в кабінеті інформатики і поранив її в руку, після чого напав на викладача. Після цього школяр розлив бензин і підпалив клас, спрацювала сигналізація. Потім він спробував накласти на себе руки і завдав собі ножове поранення.
 
Одна з учениць, злякавшись сигналізації, спробувала вистрибнути з вікна. Від пожежі ніхто не постраждав.
 
Школяра затримали, а потім госпіталізували. Ним виявився 17-річний учень корекційного класу.
 
Крім нього, постраждали ще три людини - двоє учнів і викладач. Їх доставили в лікарню в стані середньої тяжкості, розповіли в регіональному МОЗ. У медустанові повідомили, що вчительку оперують.
 
Як розповів очевидець подій, після нападу учень кинув на підлогу димову шашку. Всі діти, злякавшись, спочатку закрилися в невеличкій комірчині, яка обладнана в класі. Пізніше їх вивели звідти вчителі.
 
Всіх учнів евакуювали в сусідню гімназію. Нападник не перебував на обліку в правоохоронних органах і був з хорошої сім'ї. Проте Артем публікував у "ВКонтакті" фотографії з нацистської свастикою і був активним учасників "груп-Колумбайн" - послідовників організаторів масового вбивства в американській школі "Колумбайн".
 
Під час обшуків у Артема знайдений список його ворогів, - він вів поіменний перелік, вказуючи, хто і як його образив.