Кримському «диверсанту»-політв’язню Панову зачитали обвинувальний вирок

08:42, 17.04.2018

Євгену Панову, якого схопили в Криму за звинуваченнями у підготовці диверсій, зачитали обвинувальний вирок.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, Євгена Панова звинувачують у тому, що він нібито планував диверсію на цивільних і військових об'єктах у Криму: водопостачальне підприємство МУП «Переможний», російська військова частина № 46453, феодосійське управління «Чорноморнафтогаз», на паромах порту «Крим», а також хотів підірвати комплекс «Панцир-С1».

На думку слідчих в окупованому Криму, Євген Панов готував диверсію в складі групи осіб.

«В обвинувальному висновку сказано, що "Панов Є.О. був активним учасником організованої групи і має досвід ведення розвідувальної діяльності, управління безпілотними літальними апаратами, вогневої підготовки, управління транспортними засобами і орієнтування на місцевості". За версією слідства, Панов відповідав за проведення розвідки місцевості, а також за «прокладку маршруту слідування, зв'язок учасників організованої групи, які перебували на території РФ, з її керівниками, які перебували на території України, а також постачання їм боєприпасів», - йдеться у повідомленні.

В обвинувальному висновку вказано, що Євген Панова був затриманий при в'їзді в Крим о 3-й годині ночі 7 серпня 2016 року, без визначення причин. Однак про саме затримання українця ФСБ Росії повідомила лише 10 серпня. Пізніше стало відомо, що саме з 7 по 10 серпня Євгена Панова жорстоко катували, щоб він дав потрібні для ФСБ свідчення.

Нагадаємо, Євгена Панова затримали в окупованому Криму 10 серпня 2018 року.