Стало відомо, коли АТО офіційно перетвориться на ООС

17.04.2018
Петро Порошенко розповів, що Антитерористичну операцію на сході України переформатують на Операцію Об’єднаних сил уже 30 квітня 2018 року.
 
Про це Президент заявив в інтерв’ю українським телеканалам.
 
«Взаємодія між СБУ і підрозділами ЗСУ, Національної поліції і Нацгвардії є абсолютно іншою, ніж та, що передбачена в законі про реінтеграцію Донбасу, і керівництво переходить до Збройних сил України. У ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, під їхнє підпорядкування переходять частини і підрозділи Нацгвардії і СБУ, прикордонників, Нацполіції», — зазначив Порошенко.
 
За словами голови РНБО Олександра Турчинова, від початку ООС антитерористичні операції проводитимуть точково, що відповідає законодавству та логіці.
 
Тим часом минулі вихідні в зоні АТО пройшли неспокійно. За суботу-неділю бойовики 111 разів обстріляли позиції українських військових. Про це інформує прес-центр штабу АТО.
 
Зокрема, в неділю на Донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів противник відкривав вогонь по оборонцях Павлополя, Лебединського та Новотроїцького, а з мінометів калібру 82 мм — по захисниках Пісків та Павлополя. 
 
Зі зброї меншого калібру вогонь вівся по наших укріпленнях в районі Авдіївки, Кам’янки, Шахти «Бутівка», Верхньоторецького, Піщевика, Широкиного та Гнутового. 
 
БМП «працювали» по українських опорних пунктах поблизу Пісків і Талаківки, великокаліберні кулемети — під Опитним, стрілецька зброя — в районі Славного та Березового. 
 
На Луганському напрямку агресор обстріляв оборонців Луганського, Троїцького та Світлодарська, Новолуганського та Новгородського.
 
За два дні обстрілів четверо українських захисників зазнали поранень. Ще один воїн отримав бойове травмування. Постраждалих доправили до лікувальних закладів. 
 
Крім того, 15 квітня представники російсько-окупаційних військ передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти 8 квітня під час виконання бойових завдань на лінії розмежування.
 
Тіло загиблого доставили до місця проведення процедури впізнання та судово-медичної експертизи.