В «Артеку» відпочивали діти президента Сирії Башара Асада

16:45, 16.04.2018
В «Артеку» відпочивали діти президента Сирії Башара Асада

Башар Асад порушив кордон України під час оздоровлення дітей в Криму.

Прокуратура Автономної республіки Крим готова перевірити, чи є склад злочину у діях президента Сирії Башара Асада через відпочинок його дітей у таборі "Артек" в окупованому Криму.

 

Про це сказала "Громадському радіо" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик у понеділок.

 

Вона нагадала, що у зв’язку з тимчасовою окупацією Криму Кримінальний кодекс був доповнений статтею 332-1 щодо порушення порядку в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України.

 

"До кримінальної відповідальності можуть бути притягнуті публічні чи посадові особи, які порушують українське законодавство з політичними цілями. Тобто, якщо дитина-іноземець перетинає не через визначені пункти пропуску, зрозуміло що дитина не буде нести ніякої відповідальності, а її батьки будуть нести або адміністративну відповідальність, або заборону в’їзду на територію України", – зазначила Тихончик.

 

На запитання, чи може прокуратура відкрити кримінальне провадження щодо Башара Асада за те, що його діти їздили до анексованого Криму, Тихончик відповіла наступне: "Наразі таких заяв не було до прокуратури, аби ми могли відреагувати. Але ми розглянемо питання щодо можливості складу злочину саме по цьому факту. Будемо розглядати".

 

Речниця прокуратури уточнила, що заява може надійти від будь-якого громадянина.

 

Зауважимо, 15 квітня російські ЗМІ повідомили, що президент Сирії Башар Асад під час зустрічі з російською делегацією розповів, що його діти 2017 року відпочивали в таборі "Артек" в анексованому Росією Криму.