У Чернігові влаштують середньовічний фестиваль

17:06, 16.04.2018
У Чернігові влаштують середньовічний фестиваль

Історичні фестивалі вже є традиційними для Чернігова.

Відомі історичні постаті Чернігова різних епох візьмуть участь у грандіозному відкритті фестивалю Chernihiv Fest  у суботу, 21 квітня. Фестиваль триватиме впродовж трьох днів.

 

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської міськради у понеділок.

 

Зазначається, що відвідувачі заходу біля Спасо-Преображенського собору стануть свідками історичних подій доби Київської Русі XI-XII століття.

 

"Машина часу в дії – о 13:00 відбудеться посвята гостей фестивалю в жителів середньовічного Чернігова на Красній площі. О 13:30 – видовищна реконструкція історії зародження славетного Чернігова. Не втрачай можливості особисто познайомитися з великими князями Мстиславом та Ярославом", - йдеться в програмі фестивалю.

 

Зокрема, демонструватимуться запеклі середньовічні бої 3*3 у повному обладунку й "Богатирські забави": бої на подушках та перетягування канату.

 

До того ж програмою фестивалю передбачені майстер-класи з володіння середньовічною зброєю, з середньовічного танцю "Маразуля", бої "Майстер-Шеф", виставка «почеркушек», насичена концертну програму за участю колективів міста, фестиваль вуличної їжі.

 

Крім того, на відвідувачів чекають акції. Серед них – "1 квиток на двох", що передбачає відвідування музеїв міста за 1 квиток на двох 21 та 22 квітня, й безкоштовний миттєвий друк фото, розміщених у соцмережах з хештегом #chernihiv_fest.

 

Також у межах фестивалю стартують дводенні спортивно-туристичні перегони "SiverRace-2018", де учасники з усієї України та Білорусі випробують свої сили в змаганнях "Мульти", "Каяк" та "Байк".

 

У неділю, 22 квітня, відбудуться безкоштовні сімейний квест "Дізнайся таємницю древнього Валу", квест для дітей "Таємниці містичного Чернігова", унікальний тур енергетичними місцями Чернігова.

 

Фестиваль Chernihiv Fest триватиме на Красній площі впродовж трьох днів – з 20 до 22 квітня. Дрес-код свята – вишиванка.