На Тернопільщині затримали 16-річного хакера

15:08, 15.04.2018
На Тернопільщині затримали 16-річного хакера

Вилучене обладнання підлітка направлено на комп’ютерно-технічну експертизу.

Кіберполіція викрила 16-річного хлопця у продажі викрадених аккаунтів та паролів від електронних гаманців.

 

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції.

 

Як наголошується, оперативники виявили сайт "kamyn9ka.com" з адміністративною панеллю шкідливого програмного забезпечення Azorult.

 

"Це програмне забезпечення відноситься до типу Stealer та призначене для крадіжки персональних даних. Також, в архівах сайту виявили близько 400 файлів з даними заражених комп’ютерів з різних куточків світу, у тому числі і українських користувачів", - йдеться у повідомленні.

 

У кіберполіції встановили: адміністратором цього серверу був 16-річний мешканець Тернопільської області, який володів відповідними навичками роботи з комп’ютерами.

 

"Для приховання своєї IP-адреси він використовував ряд анонімайзерів та проксі-северів, а розповсюдження шкідливого програмного забезпечення здійснювалося за допомогою посилання, розміщеного на Youtube", - повідомляє прес-служба.

 

Згідно з повідомленням, після переходу за посиланням вірус завантажувався на комп’ютер та шукав необхідну інформацію: паролі до аккаунтів соцмереж, доступ до конфіденційної інформації про електроні платіжні системи, паролі від поштових скриньок, а також ключі від е-гаманців різних криптовалют. Отриману інформацію хлопець продавав на тематичних форумах.

 

Під час обшуку правоохоронці вилучили у хлопця  комп’ютерну техніку та мобільний телефон. Вилучене обладнання направлено на комп’ютерно-технічну експертизу.

 

"За фактом незаконного втручання в роботу комп’ютерів та комп’ютерних мереж поліція розпочала кримінальне провадження. Вирішується питання щодо оголошення молодику про підозру", - йдеться у повідомленні.