Трамп ще не ухвалив рішення щодо Сирії

08:33, 12.04.2018
Трамп ще не ухвалив рішення щодо Сирії

Президент США Дональд Трамп ще не ухвалив остаточного рішення про військовий удар по Сирії, він залишається одним із варіантів дій Вашингтона та його союзників. Про це заявила 11 квітня речниця Білого дому Сара Сандерс.
 
Твіт Трампа, в якому американський лідер попереджає Росію про ракетні удари, вона назвала описом однієї з можливостей.
 
Сандерс наголосила: США переконані, що війська президента Сирії Башара Асада здійснили хімічну атаку в місті Дума. Речниця зазначила, що Вашингтон покладає відповідальність за цю атаку і на Росію, яка обіцяла сприяти знищенню сирійського хімічного арсеналу.
 
Представниця Білого дому зазначила, що Росія діє в Сирії як «негативний персонаж». Водночас, за її словами, Трамп сподівається, що ситуація зміниться, і Росія перейде до співпраці.
 
У Білому домі кажуть, що Трамп веде консультації про спільні дії з союзниками – Великою Британією, Францією, Ізраїлем та кількома арабськими країнами.
 
Нагадаємо, що вчора Трамп закликав Росію готуватися до відбиття атаки на території Сирії. За його словами, вона буде здійснена за допомогою "нових і розумних" ракет. Це стало відповіддю на заяву російської сторони про готовність збивати американські ракети і наносити удари "по джерелах вогню".