Україна введе санкції проти олігархів з РФ за бізнес в Криму

15:31, 10.04.2018

Нові українські санкції України проти РФ стосуватимуться тих олігархів, які постачають зброю російській армії та працюють в окупованому Росією Криму.

 

Про це повідомив президент Петро Порошенко на брифінгу в Німеччині за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у вівторок.

 

За його словами, питання запровадження таких заходів буде винесене найближчими днями на засідання Ради національної безпеки і оборони.

 

"Санкції будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США, і, безумовно, до складу санкцій буде залучений і пан Дерипаска (Олег, російський мільярдер – ред.)", - заявив глава держави.

 

Пан Порошенко розповів, що до санкційного списку увійдуть й інші олігархи, які є ключовими учасниками "російських процесів", в тому числі щодо активної роботи в Криму та постачання Росії зброї.

 

"Звичайно, реакція України буде дуже швидкою і рішучою", - підкреслив Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ», Україна планує синхронізувати санкції проти Російської Федерації із США.

 

Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

 

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

 

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

 

Протягом понеділка, лише за один день найбагатші російські бізнесмени зі списку Forbes втратили понад 12 млрд доларів через санкції.

 

Вже у вівторок різко почав падати російський рубіль: курс євро вперше з 2016 року піднявся вище 78 рублів, а курс долара виріс до 63 рублів через санкції США щодо «кремлівського списку».