У Черкасах кинули дві гранати на територію стратегічного заводу «Укроборонпрому»

15:36, 05.04.2018
У Черкасах кинули дві гранати на територію стратегічного заводу «Укроборонпрому»

ДП "НВК Фотоприлад" виготовляє прилади нічного бачення, системи прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації

Невстановлені особи кинули дві гранати РГД-5 до цеху черкаського заводу "Фотоприлад", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Про це повідомляє Укроборонпром.

"5 квітня о 02:05 у приміщенні виробничого цеху черкаського ДП "НВК Фотоприлад", що входить до складу ДК "Укроборонпром", зафіксовано спрацювання охоронної сигналізації і вибух", - ідеться в повідомленні.

Одна граната розірвалася. друга - ні, бо із неї не повністю витягнули запобіжну чеку.

"У результаті вибуху постраждалих осіб немає. Вибухом вибито вікна. Розмір матеріальних збитків встановлюється", - зазначають в державному концерні та наголошують, що на підприємствах посилять заходи безпеки.

ДП "НВК Фотоприлад" – стратегічне для оборонної галузі України підприємство, яке спеціалізується на розробці та виготовлені приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації. Високотехнологічна продукція підприємства застосовується у танках "Булат" та "Оплот", а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.