У Бердянському районі перекинулася автоцистерна: паливо витікало протягом декількох годин

16:47, 02.04.2018
У Бердянському районі перекинулася автоцистерна: паливо витікало протягом декількох годин

Автоцистерна перекинулася на Запоріжжі (zp.dsns.gov.ua)

У Бердянському районі Запорізької області поблизу села Луначарське (Азовське) перекинулася автоцистерна по вінця заповнена паливом.

Про це повідомляють в ДСНС Запорізької області.

"Водій автоцистерни MAN з’їхав у кювет та перевернувся, після чого сталося витікання дизтоплива із запобіжних клапанів. В результаті події, цистерна не розгерметизувалася. Як з’ясувалося, водій прямував з Київської області до м. Бердянськ та перевозив 15 тон бензину та 15 тон дизтоплива", - пишуть про обставини події в прес-службі ДСНС.

Рятувальники провели охолодження цистерни та покриття розлитого палива пінною подушкою. 

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", паливо із цистерни витікало декілька годин, бо перевернути автоцистерну та поставити її на колеса не було можливості: оперативно підняти вантажівку з кювету неможливо через відсутність потужного автокрана. 

Наразі підіймальний механізм необхідної потужності розшукується в Запоріжжі, за 200 км від місця аварії. Існує небезпека розливу на ґрунт половини вмісту цистерни.

"Автоцистерна лежить на боці. Ще не можливо ні поставити її на колеса, ні відкачати пальне, щоб зупинити його витікання", - розповів один зі співрозмовників агентства.

За його словами, доки до місця аварії буде доставлено автокран, може минути багато часу, протягом якого з автоцистерни на ґрунт може вилитися до 15 тонн пального.

"Щоб запобігти небажаним наслідкам ДТП, рятувальники охолодили автоцистерну, а також накрили пінною подушкою для запобігання вибуху", розповіла радник Головного управління ДСНС у Запорізькій області Юлія Баришева.