Ердоган і Нетаньяху обмінялися закидами у військових злочинах

09:13, 02.04.2018

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав прм’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху "загарбником" і "терористом" у відповідь на критику турецьких військових з боку Нетаньяху та через загибель 15 палестинців минулої п'ятниці.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у понеділок.

 

Конфлікт між лідерами Ізраїлю і Туреччини розгорівся після того, як Анкара розкритикувала дії ізраїльських військових під час зіткнень на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, в результаті яких 15 палестинців загинули і сотні отримали поранення.

 

Нетаньяху у відповідь написав у Твіттері, що армію його країни не повинні "повчати ті, хто протягом багатьох років бомбардує мирне населення", маючи на увазі Туреччину і її операції проти курдів в Сирії, Іраку і самої Туреччини.

 

У відповідь Ердоган, виступаючи перед своїми прихильниками, жорстко розкритикував  як Нетаньяху, так і сам Ізраїль, звинувативши прем’єра в агресії проти палестинців, назвавши "терористичним" і заявивши, що його в світі "ніхто не любить".

 

Зазначимо, що 30 березня палестинці розпочали шеститижневий протест -  так званий "Великий марш повернення" поблизу кордону Палестини з Ізраїлем.

 

Десятки тисяч палестинців, які вимагають права повернення для біженців в Ізраїль, зібралися в п'яти місцях уздовж обгородженого 65-кілометрового кордону, де було розгорнуті наметові містечка для запланованого протесту.

 

Європейський союз закликає до незалежного розслідування сутичок на ізраїльсько-палестинському кордоні.