В Росії відкрили справу на пранкера із України за інформацію про 300 загиблих у Кемерові

14:45, 28.03.2018
В Росії відкрили справу на пранкера із України за інформацію про 300 загиблих у Кемерові

Євгеній Вольнов неодноразово телефонував у різні служби в Кемерово і домовлялвся то про ліквідацію народного меморіалу загиблим, то про "відкат" при відспівуванні церковниками (jekavolnov / Instagram)

На українського пранкера Євгенія Вольнова Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за поширення інформації про 300 загиблих під час пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" в місті Кемерово.

Про це повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко.

"За результатами проведеної перевірки слідчими Слідчого комітету РФ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.282 КК РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі) відносно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі Інтернет як "Євген Вольнов", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства РФ, "вказана особа публічно, з використанням мережі Інтернет та засобів масової інформації поширювало неправдиві відомості про кількість загиблих під час пожежі в Кемерові, вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію".

Відзначається, що слідство має намір клопотати перед судом про заочний арешт. Також обіцяють найближчим часом оголосити українця в розшук.



За офіційною версією під час пожежі в Кемерові загинули 64 людини, більшість із них діти, які згоріли у зачиненому кінотеатрі при перегляді мультфільну, квитки на який, за повідомленнями у соцмережах, роздавали під час виборів на четвертий термін Володимира Путіна.

Однак, на несанкціонованому мітингу складали списки осіб, які зникли безвісти. До списку внесли понад 80 імен зниклих людей, 70% із яких - діти.