У Британії видали ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження

14:41, 26.03.2018
У Британії видали ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження

У цьому будинку в середмісті Лондона є квартира Ігоря Шувалова, заступника російського прем’єр-міністра, вартістю в понад 8 річних зарплат чиновника

У Великобританії видали ордери на арешт російського сумнівного майна, походження грошей на яке не підтверджено.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Уже є ордери на арешт сумнівного майна, по відношенню до якого у Великій Британії нещодавно вже почав діяти новий закон. Наша мета - забезпечити, щоб будь-яке майно, здобуте незрозумілим чином, було обліковано, і для цього вживаються всі заходи", - цитує видання заяву міністра оборони Великобританії Гевіна Вільямсона.

За словами британського міністра, він не готовий розказати про можливі наступні кроки уряду його країни проти Росії, адже про це має повідомити прем'єрка Тереза Мей.

"Уряд найближчі тижні та місяці буде дуже старанно працювати над цією проблемою", - підкреслив Гевін Вільямсон, наголошуючи, що до таких кроків Британія вдалася через "справу Скрипаля".

Нагадаємо, через отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському місті Солсбері Лондон видворив 23 російських "дипломата", яких Тереза Мей назвала шпигунами про посольстві Росії. У відповідь із Росії теж видворили 23 британських дипломатів.

Британські правоохоронці та урядовці наголошують, що Сергій Скрипаль був отруєний нервово-паралітичним газом "Новичок", який вироблявся у рамках радянської програми із розробки хімічної зброї. Росія відкидає звинувачення у причетності до зберігання чи виробництва вказаної зброї, хоча європейські країни та США продовжують публічно звинувачувати Росію у використанні хімічної зброї на території Британії, якою отруїлися на лише Сергій та Юлія Скрипалі, а й інші громадяни країни, які контактували із Скрипалями чи знаходилися біля них. 

Нагадаємо, Британія вважалася "тихою гаванню" для капіталу та майна серед російських чиновників та олігархів.