Засновник «МММ» Сергій Мавроді помер від серцевого нападу

13:48, 26.03.2018
Засновник «МММ» Сергій Мавроді помер від серцевого нападу

Сергій Мавроді помер у Москві

В Москві помер засновник фінансової піраміди "МММ" Сергій Мавроді у віці 62 років.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зазначається, що Сергій Мавроді відчув себе зле на зупинці громадського транспорту у неділю, 25 березня, перехожий викликав йому швидку, але в лікарні засновник фінансової піраміди помер.

"Сергій Мавроді був госпіталізований сьогодні пізно вночі. Він помер о 6:40 ранку після серцевого нападу. Однак лікарів чомусь насторожили обставини його смерті, - його тіло направлено до судового моргу для розтину", - пише в Telegram-каналі Mash.

Сергій Мавроді прославився створенням фінансової піраміди "МММ" у 90-х роках, жертвами діяльності якої стали від 10 до 15 мільйонів осіб насамперед у Росії, але і в інших пострадянських країнах.

За фінансові махінації Сергія Мавроді у 2003-2004 роках арештовували, а у 2007 році йому присудили 4 роки за ґратами, але майже відразу відпустили, бо він майже весь термін відбув за період розслідування. При цьому суд вищої інстанції відмінив навіть штраф у 10 тисяч рублів за завдані збитки.

Згодом Сергій Мавроді відновив діяльність "МММ", постійно інформуючи, що новий проект - фінансова піраміда, тому всі вкладники ризикують втратити гроші. Однак, проект МММ-201 чи МММ-2012 не зазнали успіху.

Сергій Мавроді 3 серпня 2012 року заявив про створення в Україні політичної партії "МММ" ("Ми маємо мету"), висуванцем від цієї партії у Верховну Раду по виборчому округу в Київській області став Денис Пушилін, нині відомий як один із ватажків терористів на окупованій Донеччині.