У Кемерово загинуло троє дітей під час пожежі у ТРЦ «Зимова вишня» (відео)

16:20, 25.03.2018
У Кемерово загинуло троє дітей під час пожежі у ТРЦ «Зимова вишня» (відео)

Троє дітей і жінка загинули у вогні під час масштабної пожежі у торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" у російському місті Кемерово у неділю.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на представника Слідчого комітету РФ у Кемеровській області.

 

"Є інформація, що близько 20 осіб постраждали, є діти. Загиблих на місці - троє дітей, вік поки не можу сказати, і одна жінка", - сказала представник відомства.

 

За її словами, порушено кримінальну справу і наразі слідча група "розшукує орендарів, власника, піднімає документи".

 

Офіційний представник СК РФ Світлана Петренко уточнила, що загалом постраждали 26 осіб, а троє дітей та жінка, які загинули, перебували на момент пожежі у дитячій ігровій кімнаті. Крім того, за попередніми даними, у двох залах кінотеатру, розташованого у ТЦ, сталося обвалення стелі.

 

"Попередньо відомо про чотирьох загиблих, у тому числі трьох дітей та одну жінку, які перебували на момент пожежі у дитячій ігровій кімнаті. Також 26 осіб звернулись або були госпіталізовані до медичних закладів міста", - сказала вона.

 

Відомо, що діти, тіла яких знайшли в ігровій кімнаті, загинули від отруєння продуктами горіння.

 

Разом із тим рятувальники російського МНС продовжують роботи з ліквідації вогню і порятунку людей. Загальна площа пожежі складає 1500 кв. м.

 

У МНС повідомили, що осередок займання – на верхньому поверсі. Там розташовані кілька кінозалів і дитячі ігрові майданчики з атракціонами.

 

До гасіння пожежі залучили понад 210 осіб і 48 одиниць техніки. До місця події направили лабораторію для вимірів гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин в навколишньому повітрі. Рух біля торгового центру перекрито.

 

Очевидці пожежі зазначають у соцмережах, що окремі люди вистрибували з вікна, намагаючись врятуватися.

 

Слідчі допитують свідків та очевидців події. Також встановлюються власники і орендарі приміщень торгового центру.