Апеляційний суд залишив Володимира Рубана під вартою

12:31, 20.03.2018
Апеляційний суд залишив Володимира Рубана під вартою

Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, спійманого на лінії розмежування з ареналом зброї.

Клопотання народного депутата Савченко про взяття на поруки залишити без задоволення.

Окрім цього Володимиру Рубану 15 березня повідомили про нову підозру та про зміну раніше повідомленої підозри. 

Рубан наразі підозрюється у вчиненні злочинів, таких як: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади ч. 1 ст. 109, готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб.
 
Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою з мовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприяння терористичній організації ДНР (ч.1 ст. 258) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).
 
Прокурор додав, що прокуратура отримала необхідні докази, які обґрунтовують підозру Рубану.
 
"Частина цих доказів долучена до матеріалів клопотання, обґрунтовано підозру та ризики. Під час досудового розслідування встановлено, що Рубан може чинити дії, передбачені ст. 177 КПК", - сказав прокурор.
 
Він наголосив, що Рубан підозрюється у вчиненні дуже тяжких злочинів, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.