Александр Хуг закликав розслідувати інформацію «Громадського» про таємну в’язницю СБУ

21:55, 16.03.2018
Александр Хуг закликав розслідувати інформацію «Громадського» про таємну в’язницю СБУ

Александр Хуг зацікавився інформацією про таємні тюрми СБУ (OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook)

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг закликав перевірити інформацію, викладену у розслідуванні журналістів "Громадського" про таємну в’язницю СБУ в Харкові.

Про це він сказав у коментарі "Громадському".

"Розслідування Громадського якраз говорить про такі можливі порушення", — зазначив він.

Александр Хуг наголосив, що журналісти відіграють ключову роль в інформуванні щодо фактів, які становлять суспільний інтерес, зокрема, порушення прав людини, можливість працювати для незалежних ЗМІ.

"Розслідувати та публікувати результати своїх розслідувань відповідно до міжнародного права та міжнародних зобов'язань України — без страху будь-яких переслідувань чи фізичного тиску, —це базовий компонент демократичного суспільства", — додав представник ОБСЄ.

Нагадаємо, що "Громадське" провело розслідування про існування так званої "таємної в’язниці" в ізоляторі Харківського управління СБУ. Видання вважає, що там утримували представників терористів, яких потім залучали до обміну.