У Берегові побили автівки з угорськими номерами (фото)

11:35, 16.03.2018

Щонайменше у 9 автомобілях виключно з угорськими номерами було розбито скло поруч із спортивною базою "Закарпаття" у Берегові в ніч на п’ятницю, 16 березня.

 

Про це повідомляють закарпатські ЗМІ.

 

Об’єктами нападу стали виключно автомобілі з угорськими номерами. Авто з українськими номерами, які були припарковані поруч, залишилися неушкодженими.

 

Зранку викликані наряди поліції приступили до зборів показів та заяв від постраждалих.

 

 

"Повідомлення про інцидент надійшло до правоохоронців сьогодні о 6.47 ранку, від мешканця вулиці Шевченка. Заявник повідомив, що вийшов зранку на вулицю, і побачив 7 пошкоджених авто, у яких були розбиті лобові стекла. Наразі на місці працюють правоохоронці. Вирішується правова кваліфікація", – прокоментували у закарпатській поліції.

 

 

Як зазначається, інцидент виглядає як відверта провокація, про які застерігали у ці дні правоохоронці.

 

Нагадаємо, Національна поліція розкрила два напади на будівлю Товариства угорської культури в Ужгороді.

 

27 лютого на підвіконня будівлі було встановлено та підірвано саморобний вибуховий пристрій. За підозрою у підриві затримано трьох українців, одного – в Черкасах, двох – у Кропивницькому.

 

4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За підозрою у цьому підпалі Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох поляків.

 

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що організатором підпалу Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді є житель Придністров’я, який діяв за вказівкою ФСБ. Він перебуває у розшуку.