Савченко не зізналася чи проносила гранати в Раду

18:27, 15.03.2018
Савченко не зізналася чи проносила гранати в Раду

Кадр відео, на якому Савченко супроводжують до виходу 2 депутатів.

Народній депутат Надія Савченко дала зрозуміти, що інформація про те, нібито її вивели з сесійної зали Ради через гранати в сумці, є неправдивою.

 

Про це Савченко заявила відповідаючи на питання журналістів у кулуарах парламенту в четвер.

 

Репортерка запитала Савченко, чи правда, що її виводили з приміщення для голосування через знайдені у неї гранати і пістолет. Попросили також показати зброю.

 

"Ви любите Рея Бредбері? Хтось читав? А Річарда Баха? Не читали. А Тараса Григоровича Шевченка? Добре, читайте далі літературу, це корисно", - туманно відповіла депутат.

 

Савченко також запитали, чи взагалі її виводили з приміщення. Вона це заперечила: "Закінчилася практично робоча сесія, я прийшла, розписалася, щоб мати зарплату, бо нардеп позбавляється зарплати, якщо відсутній, зайшла в залу, відпрацювала, вийшла з зали".

 

Вона також сказала, що має нагородну зброю і "сьогодні вперше побачила страх в очах депутатів". 

 

Після спілкування з журналістами депутат попрощалася і пішла геть. Але ті запитали навздогін, куди вона прямує. "На роботу", - кинула у відповідь Савченко.

 

На це хтось з репортерів зауважив, що сесійна зала в іншому боці.

 

Як повідомляла «УМ», у четвер із Надією Савченко стався інцидент у сесійній залі Верховної Ради – за даними джерел, у неї знайшли три гранати і пістолет, і колеги вивели депутатку з приміщення.

 

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

 

Згодом генпрокурор вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

 

Після цього Савченко завуальовано закликала українців до військового перевороту.