Гонтарева звільнена конституційною більшістю Ради

14:20, 15.03.2018
Гонтарева звільнена конституційною більшістю Ради

Валерія Гонтарева звітує у Раді.

Верховна Рада підтримала звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України у четвер.

 

За відповідний проект постанови №7500 проголосували 342 народних депутата.

 

Перед голосуванням чиновниця, яка ще з травня 2017 року не виконує функції керівника НБУ, відзвітувала у Раді про результати своєї роботи.

 

"Нарешті, після 10 місяців очікування, я маю змогу доповісти Верховній Раді про результати моєї трирічної роботи на посаді голови Національного банку України", - сказала Гонтарева.

 

І додала: "Усі реформи, які негайно потребували українська економіка та банківський сектор були зроблені, я вважала свою місію повністю виконаною і подала президентові офіційну заяву про відставку за власним бажанням".

 

Серед своїх головних здобутків Гонтарева назвала забезпечення макрофінансової стабільності, перехід на гнучкий валютний курс та започаткування нової монетарної політики інфляційного таргетування.

 

"Ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків і посилили її стійкість на майбутнє. Ми здійснили повну трансформацію Національного банку: перебудували всі процеси і перетворили його у потужну модерну європейську інституцію", - заявила Гонтарева.

 

Нагадаємо, з травня 2017 року Гонтарева не виконувала функції керівника НБУ. В.о. голови правління Нацбанку було призначено Якова Смолія.